kuzu göbeği mantar tohumu Sırları
kuzu göbeği mantar tohumu Sırları
Blog Article
Mantar üretmek isteyenlerin ilk etapta dışarıdan bu miselleri gerçekleştirme etmesi gerekmektedir. Bu miseller daha sonraları farklı yöntemler ile kolayca bir şekilde çoğaltılabilir.
En kesif alınlaşılan ve bu alanda teamüle çevirmek isteyenlerin başvurmuş olduğu yöntemler şu şekilde:
İlkbahar sebzelerinden kuşkonmaz ile harika bir ikili oluşturan kuzu göbeği mantarı, kuşkonmazlı risotto tariflerinde bile kullanılabilir. Bazı lokantalar kuzu göbeği mantarını kızartmayı tercih eder; bunun derunin bayağı bir kızartma tarifi uygulayabilirsiniz.
Yorumu Cevapla Mehtap 31 Temmuz 2019 De 14:12 Slm Aleyküm köle mantar geliştirmek isterim fakat hiç bilgim nanay ben kendim icin bileğil konui öğrenip ticaretini tutmak isterim bana yardimci olurmusunuz hiç bilgim yasak tecrübem nanay fakat emeki gorsem çabuk kavrarım yapacağıma itikatıdeğerlendirme mantarda kullanilan çoğu şeyin adini yeni duydum kendisi nasil bişey bilmiyorum komposta nedir? Torf nedir? Melas nedir
kuzu göbeği mantarı nedir kuzu göbeği mantarı tohumu kuzu göbeği mantarı yetiştiriciliği kuzu göbeği mantarı yetiştiriciliği maliyeti kuzu göbeği özellikleri kuzu göbeği tohumu hediyeı kuzu göbeği yetiştiriciliği kuzu göbeği yetiştiriciliği maliyeti kuzu göbeği yetiştiriciliği nite yapılır kuzu göbeği yetiştiriciliği nerede dokumalır
Kırmızı alanları dolduralım Kırmızı alanlar natamam yahut hatalı girildi. Lütfen bu alanları düzeltip yine gönderelim
Bu işlemde 10 kilo kompost kullanılacaksa en fazla 500 gram önı mantar tohumu istimal etmek şayan olacaktır. Bu karışımın hazırlanmasının arkası sıra ise mantarların yetişmesi muhtevain yarar vasatın katkısızlanması gerekmektedir.
Miselin çoğalması laboratuvar içinde bünyelabildiği kabil farklı yerlerde de haydi haydi kuruluşlabilmektedir. Buğday ile misel çoğşeşmı nispeten geniş olan yöntemlerden bir tanesidir.
Eğer evde büyütecekseniz bunun dâhilin iyi düzı ve oylumlu yetiştirme kaplarını temin etmelisiniz. Bunun haricinde serada Kuzu göbeği mantarı yetiştiriciliği yapacaksanız yine uygun meydanınızı oluşturmalkaloriız.
Büyütme alanınıza destelı olarak belli adetda tohum elde etmeniz ilk adımlardan birisi olmalıdır.
Sıcaklığı dengelendikten sonra mantarlarınızı içerisine atın ve yakinen karıştırın. Islandıktan sonra takribî 2 gündüz süresince suda beklemesini esenlayın.
Mantar miseli ismi verilen mantar tohumlarının kompost içerisine homojen bir şekilde dağıtılması gerekir. Mantar miseli istiridye mantar tohumu ile kompostu muhik şekilde ve sağlıklı oranlarda karıştırıldığında müsmir sonuçlar elde geçirmek mümkündür.
Bu tariflerle kuzu göbeği mantarını farklı ve lezzetli şekillerde deneyebilirsiniz. Kavurma, salata ve omlet kadar çeşitli yemeklere ahenk sağlayan bu mantar, hem esenlıklı hem de nefis bir almaşık sunar.
Artık büyümeye bıraktığınız mantarlarınızın durmadan olarak suhunet ve nem dengesini denetleme etmeniz gerekiyor.
Bu sayede hem bitki yetiştiriciliği yapanlara kuruntu vermiş olalım hem de bir kuzu göbeği mantarına ulaşmanın haddizatında elbette bir müddetç bulunduğunu aptalfedelim, değerini elan çok bilelim. Haydi gelin, hiç lafı uzatmadan esaslayalım!